Aanbod

 

Hier vind je een overzicht van mijn excursies. Ik heb ze samen gesteld op maat van de soorten, het seizoen en mooie landschappen. Elke wandeling heeft zijn charme.  We kunnen op elk moment van de dag op pad. Vroeg in de ochtend met koffie/thee en zelfgemaakte haverkoeken of laat in de zomeravond met aperitief en zelfgemaakte tapas.

Nieuw in mijn aanbod is een wandeling die jij kent. Ik volg jou en ik zeg je wat we horen en zien. Dat kan in heel de Dijlevallei of Hageland. Met veel plezier leg ik uit welke vogels je tuin en omgeving bezoeken! Contacteer me via mail voor meer info.

 

Na elke wandeling mail ik een overzicht van de waargenomen soorten en enkele geluiden om zelf op verder op pad te gaan.

 

De foto's op mijn website heb ik zelf gemaakt tijdens uitstappen in onze regio.

 

Beginnende vogelaars, natuurliefhebbers, enthousiastelingen die graag willen weten we zoals horen en zien vliegen. Een leuke vogelactiviteit voor je vrienden of familie.

 

Start: Abdij van Vlierbeek - 3010 Kessel-lo

Afstand: 5 - 8 km

Vlierbeekse Vallei

Een mooie en avontuurlijke tocht door bloemrijke graslanden, moeras, bossen en uiteraard bebouwing. Onderweg staan we stil bij de vele vogels en het ontstaan van dit bijzonder landschap.

 

Start: Holsbeek centrum

Afstand: 7 - 12 km

Hagelandse vallei

Vijf spechtensoorten in Meerdaalwoud! En Havik en Appelvink! En nog veel andere bosvogels. Wie weet komen we nog een ree of everzwijn tegen!


Start: Sint-Joris-Weert of Oud-Heverlee

Afstand: 7  - 12 km

Meerdaalwoud

Hoeveel soorten kan je afvinken in een stad? Ik geraak soms tot over de veertig soorten. Daarom niet altijd gezien, wel gehoord.
Ontdek mooie parkjes en veel stadsvogels!


Start: Leuven centrum of station

Afstand: 7 km

Stad Leuven

Op zoek naar deze zeer mooie vogel langs de rand van het water. Spannend!

En veel oog voor de andere vogels in en op het water.


Start: Kessel-lo

Afstand: 5 km

Ijsvogel

We vertrekken bij valavond. Hoe gedragen vogels zich wanneer de nacht valt?  Het is bijzonder stil en dan vallen veel geluiden op.
Onderweg stoppen we op een mooie plaats om een aperitief te drinken en zelfgemaakt tapas te eten. Ha! Ideaal als verjaardagscadeau op een zomeravond!


Start: Kan met elke wandeling (uitgezonderd ijsvogel)

Afstand: 7 - 12 km

Avond met apero

Met de fiets langs enkele mooie vogelkijkhutten, in de Dijlevallei. Onderweg komen we mooie soorten en landschappen tegen!


Start: Leuven / Heverlee  (eigen fiets voorzien)

Afstand: 7 - 12 km

Fietstocht